Ugrás a fő navigációra Ugrás az oldal navigációjára Ugrás a tartalomra All 3M.com Site Map

Ultrathon™


 

Ultrathon rovarriasztó termékek

ULTRA-HATÉKONY ROVARRIASZTÓ
Egyedülálló, szabadalmaztatott összetétellel

Hosszantartó védelem a következő rovarok ellen:

 

 • szúnyogok
 • kullancsok
 • böglyök
 • bolhák
 • legyek

 

 

 

Ultrathon ELRIASZTJA A LYME-KÓR TERJESZTÉSÉÉRT FELELŐS KULLANCSOKAT
Ultrathon AZON SZÚNYOGOK ELLEN IS HATÉKONY, MELYEK OLYAN TRÓPUSI BETEGSÉGEK HORDOZÓI, MINT A MALÁRIA, VAGY A NYUGAT-NÍLUSI LÁZ

HOL VÁSÁROLHATÓ MEG (GYÓGYSZERTÁRAK LISTÁJA)

Mitől más az Ultrathon™ Szúnyog- és kullancsriasztó?

FEJLETT HATÓANYAG-KIBOCSÁTÁS, SZABADALMAZTATOTT TECHNOLÓGIÁVAL
Az Ultrathon™ rovarriasztóban egy speciális polimer összetevő tartalmazza a hatóanyagot (DEET - N,N-Dietil-meta-toluamid), ami fokozatosan, lassan párologva, bőrbe szívódás nélkül szabadul fel. Ennek köszönhetően más rovarriasztó szereknél tartósabb védelmet nyújt, akár 12 órán keresztül.
 
Ultrathon
BIZONYÍTOTT ÖSSZETÉTEL
Az Ultrathon™ Rovarriasztót eredetileg az Amerikai Hadsereg számára fejlesztett ki a 3M, hogy 12 órán keresztül tartó védelmet biztosítson a katonák számára. A hatóanyag fokozatos felszabadulásának hála, nem csak az itthoni, de akár trópusi körülmények között is elriasztja a szúnyogokat, melyek a nyugat-nílusi lázért vagy a maláriáért felelősek.
 
A LEGMOSTOHÁBB KÖRÜLMÉNYEKNEK IS ELLENÁLL
Az aktív polimer összetevő víz és verejtékálló, így aktív szabadtéri tevékenység közben is védelmet nyújt. Az Ultrathon™ tesztelése a legkíméletlenebb körülmények között, a közép-amerikai dzsungelben történt.
 
EGYSZERŰ HASZNÁLAT
Az Ultrathon™ rovarriasztó kétféle, könnyen használható formában kapható. A könnyen felvihető állagú krém praktikus tubusban kap helyet, az aeroszolos kiszerelésű változat pedig fejre fordított helyzetben is használható a ruhán, vagy akár a cipőn is. Mindkét termék megfelelő gyermekek számára és az arc védelmére.

Ultrathon™ rovarriasztó krém

Ultrathon rovarriasztó krém
Nettó tömeg: 56,7 g

 • Az egyik leghatékonyabb szúnyog- és kullancsriasztó
 • Akár 12 órán át tartó, hatékony védelem
 • 34,34 % DEET tartalom
 • Napi egy alkalmazás elegendő
 • Szabadalmaztatott technológia biztosít fokozatos hatóanyag-felszabadulást
 • Homogén állag
 • A csípéseknek kitett testrészeken és a ruhán is alkalmazható
 • Kíméletes összetételének köszönhetően gyermekek számára és az arc védelmére is megfelelő

Ultrathon™ rovarriasztó aerosol

Ultrathon rovarriasztó aeroszol
Nettó térfogat: 125 ml

 • Tetőtől talpig lefed a teljes védelem érdekében
 • Akár 8 órán át tartó, hatékony védelem
 • 25 % DEET tartalom
 • Szabadalmaztatott technológia biztosít fokozatos hatóanyag-felszabadulást
 • Egyszerűen használható
 • A csípéseknek kitett testrészeken és a ruhán is alkalmazható
 • Kíméletes összetételének köszönhetően gyermekek számára és az arc védelmére is megfelelő

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan működnek a szúnyog és kullancs riasztók?
A vérszívó rovarok olyan érzékelőkkel rendelkeznek, melyek érzékelik a tejsavat, a szén-dioxidot, és más levegőben terjedő összetevőket, melyeket az emberek és állatok bocsátanak ki kilégzéskor vagy a bőrükön keresztül. A szúnyogok annyira érzékenyek ezekre a kémiai összetevőkre, hogy akár 300 méterről is megérzik a potenciális áldozatokat! A szúnyog és kullancsirtók blokkolják ezeket a receptorokat, így a rovarok nem tudnak leszállni áldozatukra.

Miért tartalmaz majdnem minden szúnyog és kullancs riasztó DEET vegyületet? A DEET polgári felhasználása 1957 óta tart. Azóta több mint 20000 más összetevőt is teszteltek, ennek ellenére még mindig a DEET a jelenleg kapható leghatékonyabb és széles spektrumú riasztó.

Észrevettem, hogy a DEET 5%-os koncentrációtól kezdve a 100%-os töménységig kapható a boltokban. Honnan tudjam, melyik a számomra megfelelő koncentráció?
Erre a kérdésre nincs helyes válasz. A DEET különböző koncentrációi különböző igényeket elégítenek ki. Általános szabályként elmondható, hogy a magasabb koncentráció tovább tartó védelmet nyújt, de ez a hatás a 30% feletti koncentrációnál érvényes. Általában a szabadidős felhasználáshoz a 10%-35%-os DEET koncentráció megfelelő védelmet nyújt. Viszont vannak olyan szituációk, melyeknél a magasabb DEET koncentráció használata ajánlott. Ezek a következők lehetnek:

 • A riasztószer gyors elpárolgása a bőrről esőzés, verejtékezés vagy magas környezeti hőmérséklet miatt.
 • Olyan területre való utazáskor, ahol a vérszívó rovarok száma igen magas.
 • Olyan területre való utazáskor, ahol a rovarcsípés emberre veszélyes betegségeket terjeszthet (pl. malária, sárgaláz, filariasis, vírusos agyvelőgyulladás, stb)

Hallottam mostanában a fejlett hatóanyag kibocsátású DEET riasztókról. Az ilyen termékek rendelkeznek bármilyen előnnyel a többi DEET tartalmú termékekehez képest?
Közel az összes piacon lévő, DEET-bázisú termék szimplán össze van keverve valamilyen krémmel vagy alkohollal. A fejlett hatóanyag kibocsátású termékek ezzel szemben becsomagolják a DEET formulát egy speciális bázisba, ami lehetővé teszi a bőrről való lassabb elpárolgást. Ez a technológia többfajta előnnyel rendelkezik: ezek a termékek tovább tartó védelmet nyújtanak anélkül, hogy nagyobb koncetrációjú DEET használatot követelnének meg. Ezen kívül nem kell olyan gyakran újra felvinni a terméket. Az Ultrathon, ami fejlett hatóanyag kibocsátással rendelkezik, 34,34% DEET tartalommal bír polimer bázisában; ez az érték azonos az Amerikai Hadsereg által használttal.

Mennyi rovarriasztót vigyek fel?
A rovarriasztót vékony rétegben kell felvinni, egyenlően lefedve a veszélnyek kitetett bőrfelületeket. Nincs szükség a bőr átitatására ahhoz, hogy a riasztószer hatékony legyen. Ne vigye fel a riasztószert sérült, sebes, égett vagy ekcémás bőrfelületre.

Használható DEET tartalmú spray ruházatra?
A DEET felvihető a veszélynek kitett bőrfelületre és ruházatra egyaránt. Ruhával takart bőrfelületre nem kell felvinni. A DEET nem vihető fel szintetikus anyagokra, mint pl. műselyemre vagy műanyagra, mert kárt tehet ezekben az anyagokban.

DEET-bázisú karkötőt vásároltam, amelyek elvileg elriasztják a szúnyogokat, de mégsem működnek. Miért?
A DEET alapvetően az olyan területeknek nyújt védelmet, ahová felvitték. A riasztó hatása nem ér messzire. Ezért a testfelület néhány pontján történő alkalmazása nem "borítja" be védelemmel a felhasználót. Minden, veszélynek kitett bőrfelületet kezelni kell a DEET tartalmú riasztóval a védelem érdekében. Az éhes rovarok könnyen megtalálják a védelem nélküli bőrfelületet.

Afrikába készülök. Milyen riasztót vigyek magammal?
Mikor olyan területekre utazunk, ahol gyakoriak a rovarok által terjesztett betegségek, úgy mint a malária, a sárgaláz, a vírusos agyvelőgyulladás, a rovarriasztók megfelelő alkalmazása elkerülhetetlen a fertőzés megelőzéséhez. A DEET-bázisú riasztók nyújták a legjobb védelmet a rovarcsípések ellen. A szabályozott hatóanyag kibocsátású DEET termék lehet az ideális választás az olyan utazó számára, aki hosszan tartó védelmet szeretne nem több, mint 35% DEET koncentrációval. Általánosságban elmondható, hogy a citronella-bázisú riasztók nem nyújtanak megfelelő védelmet az ilyen területeken.

Azt hallottam, hogy a DEET rohamokat és idegkárosodást okozhat. Igaz ez?
Habár igaz, hogy nagyon ritkán regisztrálnak rohamokat és idegi károsodást a DEET használat mellékhatásaként, fontos rámutatnunk, milyen kevésszer fordulnak ezek elő. Az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség becslése szerint 200 millió ember használ DEET riasztót évente. Több mint 8 milliárd DEET applikációval világszerte összesen csak 21 esetben fordult elő, hogy az idegi károsodást a DEET használatával hozták összefüggésbe. Ebből 6 eset szándékos lenyelés közvetlen eredménye volt. A 21-ből 12 eset maradandó károsodás nélkül megoldódott. Amikor a Környezetvédelmi Ügynökség átnézte az összes elérhető emberi és állati neurotoxicitás adatait 1998-ban, nem találtak semmilyen bizonyítékot arra, hogy a DEET egy szelektív neurotoxin. Még ha az összes regisztrált esetnél is az idegkárosodás kapcsolatba hozható a DEET használatával, az idegrendszerre káros mellékhatások is kevesebb mint egyszer fordulnának elő 100 millió felhasználóra kivetítve.

Nem szeretnék leégni a napon, és szeretném megvédeni magam a rovarcsípésektől is. Használhatok naptejet és rovarriasztót egyszerre?
A napfény ellen védelmet nyújtó krémek és a rovarriasztók használhatók együtt a veszélynek kitett bőrfelületen. Viszont kutatások kimutatták, hogy a DEET csökkentheti a napvédők hatását, ha ugyanarra a bőrfelszínre viszik fel. Egy tanulmány szerint 33%-os csökkenés következett be a napvédő krém hatásában, mikor 33%-os DEET-tel együtt alkalmazták. Ezért az együttes alkalmazáskor többször kell a napvédőt felvinni a bőrre a leégés elkerülése érdekében.

A "természetes" riasztószerek nem olyan jók, mint a DEET?
A jelenleg kapható "természetes" és "növényi eredetű" riasztószerek meg sem közelítik a DEET tartalmú riasztók széles spektrumú hatékonyságát és hosszú ideig tartó hatását. A legtöbb természetes riasztószer citronella tartalmú, ami két termesztett fűből származó citrom aromájú olaj. A citronelláról készült tanulmányok nagyon változatos hatékonyságról számolnak be, a vizsgált terméktől és a vizsgált rovartól függően. Általában ezek a tanulmányok nagyon rövid idejű védelmi hatást állapítanak meg, a pár perctől terjedően maximum 2 órás időtartamig.

Nem szeretnék semmilyen riasztószert a bőrömre felvinni. Van más módja, hogy elkerüljem a rovarcsípést?
A sűrű szövésű ruha csökkenti a csípések valószínűségét. Viszont az egyetlen védekezési módszerként alkalmazott fizikai akadálynak is meg van a hátránya, nevezetesen, hogy túl melegek, limitálják a mozgást és a látást, valamint nem hatékonyak olyan test-területeken, ahol a lehajlás vagy forgás az anyagot közvetlen kapcsolatba hozza a bőrfelszínnel, így lehetővé teszik a rovarok számára, hogy átcsípjenek azon.

Hol vásárolható meg?
www.gyogybolt.hu
www.micro-trend.unas.hu

Név Város Irányítószám Cím
Batthyány Gyógyszertár Budapest 1011 Batthyányi tér 5.
Római téri Patika Budapest 1031 Római tér 3.
Kiscelli Patika Budapest 1032 Kiscelli u. 68.
Óbuda Gyógyszertár Budapest 1032 Vörösvári u. 84.
Szent Jobb Gyógyszertár Budapest 1033 Szentendrei út 115.
Caruel Újlak Patika Budapest 1036 Bécsi út 34-36
O.S. Egészségtár Budapest 1039 Füst Milán u. 27-28
Nadály Patika Budapest 1039 Rákóczi út 36.
Károlyi Patika Budapest 1041 Nyár u. 42.
Jókai Gyógyszertár Budapest 1042 Árpád út 77.
Árpád Gyógyszertár Budapest 1042 Árpád út 112.
Szűz Mária Gyógyszertár Budapest 1051 Hercegprímás u. 21.
Arany Gyógyszertár Budapest 1065 Bajcsy-Zs. út 29.
Segítő Mária Gyógyszertár Budapest 1066 Teréz krt. 22.
Erzsébetvárosi Gyógyszertár Budapest 1072 Király u. 47.
Materia Medica Gyógyszertár Budapest 1074 Rottenbiller u. 24.
Budai Szent Gellért Gyógyszertár Budapest 1114 Bartók Béla út 19.
Regina Patika Budapest 1116 Fehérvári út 130.
Jázmin Patika Budapest 1116 Tétényi út 106.
Evital Gyógyszertár Budapest 1125 Szilágyi Erzsébet fasor 4. 2/1
Repelent 3M
Kapcsolódó oldalak