Ugrás a fő navigációra Ugrás az oldal navigációjára Ugrás a tartalomra All 3M.com Site Map

Aktív gyógyszer-hatóanyagok (API) szűrése

A 3M innovatív szűréstechnikai megoldások széles választékát kínálja a gyógyszeriparban. Kiterjedt termékskálánk biztos megoldást nyújt a rutinalkalmzásoktól a legösszetettebb problémákig, ahol innovációnk és a technológiai platformjaink lehetővé teszik számunkra, hogy segítsünk sikeresebbé tenni az Ön termelését. API

Megoldásaink az egyszerű használatot, a méretezhetőséget és a költséghatékonyságot tartják szem előtt.

A szakértelmünk segíthet Önnek a hatékonyság növelésében a következő területeken:

  • Tartályparki (oldószer) szűrés
  • Tartálylégzés
  • Víz előszűrés
  • Katalizátor eltávolítás
  • Színtelenítés
  • Részecske eltávolítás
  • Végső előszűrés és steril szűrés

A 3M Szűréstechnika a gyógyszeripar igényeit megértve fejlesztette ki átfogó szűréstechnikai megoldásait a változatos és sokszor kihívásokkal teli alkalmazásokra. A kisméretű molekulák és API-k gyártása sok esetben magas hőmérsékletű aggresszív vegyianyagok szűrését igényli. Ezért a 3M széles választéka optimális kémiai és termikus kompatibilitással rendelkező termékeket foglal magába.

API folymatábra

A gyógyszeripai előírások magas színvonalú validálható megoldásokat követelnek, így a 3M gyógyszeripari minőségű szűrői mind validációs dokumentációval rendelkeznek, segítve Önt a szabályozások betartásában. Szakképzett mérnökeink az Ön rendelkezésére állnak a folyamatfejlesztésben, oktatásban, hibaelhárításban és a validációs munkában.

A 3M Szűréstechnika egy globális vállalat, mely elkötelezett, hogy segítse az ügyfelek sikerét.

Ajánlott szűrőházak : 3M™ CH Szűrőházak, 3M™ HC Szűrőházak, 3M™ HF Szűrőházak, 3M™ WTB és WTC Szűrőházak.

Kérjük olvassa el az alábbi részletes tájékoztatást a 3M Szűréstechnika gyógyszeripari megoldásaira.

Gázok szűrése

A gázokat, különösen a nitrogént és a széndioxidot széles körben használják az API gyártások során. Az alkalmazások magukban foglalják a tartályok légzését, a berendezések leürítését és a folyadékok tartályok közötti áramoltatását.

Egyes esetekben csak a szennyező részecskék eltávolítása szükséges, míg más kritikus alkalmazások a baktériumok és más levegőben lévő organizmusok teljes eltávolítását igénylik.

Az abszolút minősítésű 3M™ Betafine™ XL szűrőgyertyákban alkalmazásra kerülő Korszerű Hajtogatási Technológia (APT) megnöveli a hasznos szűrőfelületet. A 3M™ Betafine™ XL széria szűrői tökéletesek a szilárd részecskék gázokból történő eltávolítására, miközben kisebb rendszerméretet, hosszabb szűrőélettartamot és széles kémiai kompatibilitást nyújtanak.

szűrők hidrofób PTFE membránt tartalmaznak, amely rendkívüli kémiai kompatibilitást biztosít. A nagy szűrőfelület kivételesen magas áramlási sebességet nyújt alacsony nyomáskülönbség mellett.

A 3M™ LifeASSURE™ PFS széria tökéletes a gázok, oldószerek és folyadékok steril szűrésének biztosítására. Elérhetőek szűrőgyertya, mini szűrőgyertya és kapszula kivitelben.

Oldószerek szűrése

AZ API gyártások számos folyadékszűrési alkalmazást foglalnak magukba.

A 3M innovatív szűréstechnikai megoldások széles választékát kínálja a gyógyszeriparban. Kiterjedt termékskálánk biztos megoldást nyújt a rutinalkalmzásoktól a legösszetettebb problémákig, ahol innovációnk és a technológiai platformjaink lehetővé teszik számunkra, hogy segítsünk sikeresebbé tenni az Ön termelését.

Továbbhaladva a folyamat reakció szakaszáig, finomabb minőségű szűrésre lesz szükség a steril szűrést is beleértve. A 3M termékei között megtalálható az összes megszokott kivitel a szűrőzsákoktól kezdve, a mélységi szűrőgyertyákon, lentikuláris szűrőkön és szűrőlapokon keresztül a hajtogatott szűrőgyertyás szerkezetekig.

A 3M™ NB Széria kitűnő választás a létező tartályparki alkalmazások kiváltására, hiszen számos kialakításban, anyagban és fokozatban elérhetők.

A tisztítható rozsdamentes acél fémszűrők kifejezetten nagy viszkozitású, magas hőmérsékletű, nagy tisztaságú és maró hatású folyadékok kezelésére lettek tervezve.

A 3M™ Micro-Klean™ D szűrőgyertyák alkalmasak aggresszív oldószerek szűrésére köszönhetően a pamut szűrőanyag és a 316-os rozsdamentes acél mag kiváló kompatibilitásának.

Az olyan kritikus fontosságú alkalmazásoknál, ahol nagyfokú tisztaságra van szükség, az abszolút minősítésű 3M™ Betafine™ XL szűrőgyertyák az úgynevezett Korszerű Hajtogatási Technológiával (APT) készülnek, mely megnöveli a hasznos szűrőfelületet és ezzel drámaian növeli a szűrő élettartamát. Így kevesebb szűrőgyertyára van szükség és csökken az állásidő, ami az összköltségek csökkenését eredményezi.

A 3M™ Betapure™ NT-P a mélységi szűrő szerkezetet egyedi kivitelezéssel ötvözi, ami nagyobb áramlási sebességet és hosszabb élettartamot tesz lehetővé. A teljes mértékben polipropilén szerkezet a 3M™ Betapure™ NT-P szűrőgyertyákat ideálissá teszi az olyan sarzsok előszűrésére, ahol magasabb szennyezettségi szint feltételezhető.

A 3M™ Zeta Plus™ SP cellulóz és szűrési segédanyag felhasználásával készült lentikuláris mélységi szűrő, arra lett tervezve, hogy a szennyezőanyagokat mechanikai szűréssel és elektrokinetikai adszorpció segítségével távolítsa el. A 3M™ Zeta Plus™ SP széria kifejezetten az olyan gyógyszeripari alkalmazásokra van kifejlesztve, mint például az oldószerek és reakcióközegek szűrése. A hagyományos szűrésen felül sík felülete kiválóan alkalmas nagy mennyiségű szilárd anyagok, mint például az aktív szén, a só és a katalizátor eltávolítására. A szerkezet inert anyagai kiváló kémiai kompatibilitást biztosítanak.

Víz előszűrés

A gyógyszeripari üzemek jelentős mennyiségben használhatnak vizet, amit meg kell tisztítani az eltérő alkalmazások szükségleteinek megfelelően.

A 3M™ 740B széria a legjobb megoldás a vízellátó rendszerek nagy átfolyású előszűréséhez. A 3M™ 740B széria előnye a szabadalmazott 3M sugárirányú hajtogatási módszer, amely meglehetősen nagy és hatékony szűrési felületet eredményez.

Katalizátor eltávolítás

A korszerű API eljárások fokozottan alkalmaznak fémkatalizátorokat, amelyeket használat után el kell távolítani. Az eltávolításnak két fajtája lehet, az első a szilárd anyagok eltávolítása, a második az oldott katalizátorsók elsöprése az FDA tisztasági előírásainak megfelelően.

A 3M™ Zeta Plus™ SP Széria cellulóz és szűrési segédanyag felhasználásával készült lentikuláris mélységi szűrő, arra lett tervezve, hogy a szennyezőanyagokat mechanikai szűréssel és elektrokinetikai adszorpció segítségével távolítsa el. A 3M™ Zeta Plus™ SP széria kifejezetten a gyógyszeripari alkalmazásokra lett kifejlesztve. A sík felület kiválóan alkalmas nagy mennyiségű szilárd anyagok, mint például az aktív szén, a só és a katalizátor eltávolítására. A szűrőanyag a gyanta kötőanyag révén képes megkötni az oldott szennyezőket is. A 3M képes a ZetaPlus összetételét személyre szabva más töltőanyagokat is rögzíteni, mint például a szilicium-oxidot, ami alkalmas specifikus fémvegyületek eltávolítására.

A CUNO™ CTG rendszer egy önálló, használatra kész rendszer, amelyben a szűrők egy zacskóban vannak elhelyezve. Ez a zárt rendszer tartalmazza a szűrőgyertyákat (lásd fentebb), és a zacskó biztosítja a rendszer rugalmas szigetelését csökkentve a kezelők kitettségét.

Adalékok és oldhatatlan anyagok eltávolítása

Az API gyártás során szükséges az adalékanyagok és oldhatatlan szennyezőanyagok eltávolítása.

A 3M™ NB szűrőzsák széria megfelel ezeknek a szűrési elvárásoknak. Jelentős kapacitással rendelkeznek a szilárd részecskék eltávolítására. Nagyteljesítményű szálakból gyártják ragasztók és kötőanyagok felhasználása nélkül.

A 3M™ Zeta Plus™ SP lentikuláris szűrők alternatív megoldást kínálnak az adalékanyagok és oldhatatlan anyagok eltávolítására. A magas szilárdanyag tartalmú folyadékok szűrésekor a felépítés lehetővé teszi a szilárd szennyezők cellák közötti leválasztását.

Minden cella két élzárt 3M™ Zeta Plus™ SP szűrőtárcsát tartalmaz polipropilén elválasztó elemmel, az áramlási sebesség növelése érdekében. A belső elválasztó megerősítés és a tárcsákon elhelyezett diffúzorok biztosítják a megfelelő tömítést és a szűrőfelület optimális kihasználását a teljes szűrési ciklus alatt.

Színtelenítés- szerves vegyületek eltávolítása

A gyógyszeriparban az aktív szenet széles körben alkalmazzák az API folyamatokban a kristályosítás előtti színtelenítésre valamint az oldott homogén katalizátorok és a szerves vegyületek koncentrációjának csökkentésére, mint például a növényvédő szerek csökkentése a növényi kivonatokban.

Szűrőmátrixban kötött aktív szén használata

Szűrőmátrixban kötött aktív szén használata

A 3M™ ZetaCarbon széria szűrőiben a folyadék merev cellulóz és gyanta mátrixban megkötött aktív szénen halad keresztül.

A folyadékok eltérő viszkozitása miatt 3 különböző porozitású standard szűrőanyag létezik és az eltérő típusú szennyeződéseket az 5 különböző széntípus egyikével lehet eltávolítani. A katalógusban szereplő típusok mellett a 3M képes az Ön igényeinek megfelelően testreszabni az összetételt az Ön adott széntípusának beépítésével, amely nagymértékben csökkenti a folyamat újra validálásából adódó nehézségeket a porított aktív szénről (PAC) történő váltáskor.

A 3M™ ZetaCarbon számos előnyt nyújt az Ön folyamatának optimalizálásban, mint például a nagyobb hatékonyág és hozam, jobb minőség, kevesebb feldolgozási lépés, miközben biztonságosabb és tisztább munkakörnyezetet teremt a kezelők számára.

Alapanyagok és termékek részecske-előszűrése

A 3M™ Betafine™ XL, a 3M™ Betafine™ PPG és a Betafine™ T nagy teljesítőképességű és költséghatékony megoldások a részecske szűrésben és a létfontosságú steril membránszűrők védelmében.

A 3M™ Betafine™ XL és a 3M™ Betafine™ PPG teljes mértékben polipropilén szűrőgyertyák nagy szűrőfelülettel, ami jelentősen csökkenti a fellépő nyomáskülönbséget, ezáltal növelve az élettartamot. A nagyobb szűrőfelület miatt kisebb rendszer is elegendő lehet, így csökken a beruházás költsége.

A 3M™ Betafine™ T szűrőgyertyák hajtogatott cellulóz szűrőanyaggal készülnek, ami jobb kémiai kompatibilitást biztosíthat extrém üzemi körülmények között. Ezek a szűrők hatékonyan alkalmazhatók szénszemcsék eltávolítására.

A 3M™ LifeASSURE™ PLA vagy a 3M™ LifeASSURE™ PNA széria szűrői kiválóan alkalmazhatók előszűrésre, steril szűrésre vagy végső szűrésre amikor a hatóanyagot termikusan sterilizálják, például autoklávval...stb.

A 3M™ LifeASSURE™ PLA új lépcsőzetes pórusszerkezetű Nylon N6.6 memránt, míg a 3M™ LifeASSURE™ PNA PES membránt tartalmaz. Mindkét termék elérhető az összes szabványos iparági kapszula és szűrőgyertya kivitelben.

Felmerült kérdéseivel és speciális igényeivel forduljon bizalommal szakképzett szakértőinkhez Keressen meg bennünket