Ugrás a fő navigációra Ugrás az oldal navigációjára Ugrás a tartalomra All 3M.com Site Map

Amerikai segítség a vörösiszap sújtotta térségnek

A 3M amerikai ipari konszern magyar leányvállalatán keresztül több mint 10 millió forint értékű egyéni védőeszközt és egészségügyi termékeket szállít a vörösiszap sújtotta térségnek.

A 3M ipari konszern amerikai vezetősége úgy döntött, a vörösiszappal elöntött magyar falvakat mintegy 50 ezer dollár (10 millió forint) értékű munkavédelmi és egészségügyi termékekkel látja el − közölte Mats Friberg, a hazai leányvállalat ügyvezetője. A helyreállítási munkákhoz a szállítmányban 5 ezer darab speciális, P3 védelmi szintű részecskeszűrő porálarc, valamint különleges ragtapaszok és "intelligens" kötszerek kapnak helyet.

A vezető hangsúlyozta, hogy bár a maszkok hatékonyan kiszűrik a szálló port, idővel eltömődnek. Emiatt érdemes figyelmet fordítani a porálarcok rendszeres cseréjére, ami – a légszennyezettség koncentrációjától függően – akár napi szintű is lehet.

A sérülteknek professzionális egészségügyi termékeket is visznek – a legkorszerűbb sebkezelő termékeket, intelligens kötszereket, sebészeti ragtapaszokat, öntapadó-rugalmas pólyákat, filteres szűrő maszkokat –, melyekkel a betegek magas színvonalon elláthatók, elősegítik a gyors és teljes gyógyulásukat.

A hazai leányvállalatnál nem állt rendelkezésre ilyen nagy mennyiségű termék, ezért a segélyszállítmány a környező európai országok 3M-raktáraiból érkezik az elkövetkező napokban Devecserre, valamint a Győri Petz Aladár, a Heim Pál, a Veszprém megyei valamint az ajkai kórházakba.

Amerikai segítség a vörösiszap sújtotta térségnek